Cabinet stomatolog / dentist Oradea

Cautati un medic stomatolog in Oradea? Consultati lista de mai jos, am adunat informatii de pe Internet care sa va usureze cautarea, precum:

  • numele dentistului sau cabinetului
  • adresa
  • website-ul
  • numarul de telefon
  • adresa de email
  • pagina de Facebook (unde puteti vedea si recenziile fostilor pacienti)

Cabinete stomatologice si dentisti din Oradea
Blue Med

Adresa: Piața 22 Decembrie nr. 14, Oradea
Website: http://www.bluemed.ro/
Telefon: 0259 410 149
Email:
Pagina de Facebook:


Dental Art

Adresa: Str. Ady Endre nr. 41, Oradea
Website: http://www.dental-art.ro
Telefon: 0359 444 422
Email: office@dental-art.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DentalArt.Ro


Dr. Tina Gavita

Adresa: Piata Devei, Nr. 1, Policlinica Devei, etaj 1, cabinet 13B, Oradea
Website: http://www.oradea-stomatolog.ro/
Telefon: 0721 924 063
Email:
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DentistOradea/

Osvadent

Adresa: Str. Sucevei nr. 54, Oradea
Website: http://www.osvadent.ro
Telefon: 0742 357 841
Email: office@osvadent.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Osvadent/


Clinica Dentis

Adresa: Str. Pentru Rareş, Nr. 1, Oradea
Website: http://www.clinicadentis.ro
Telefon: 0359 444 433
Email: clinicadentisoradea@gmail.com
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/clinicadentisoradea


Marident Clinic

Adresa: Str. Cuza Voda, Nr. 20, Oradea
Website: http://marident-clinic.ro
Telefon: 0755 122 770
Email: info@marident-clinic.ro
Pagina de Facebook:


Cele mai frecvente probleme dentare

Problemele dentare nu sunt niciodată distractive, dar vestea bună este că cele mai multe dintre ele pot fi ușor prevenite. Periajul de două ori pe zi, folosirea zilnică a aței dentare, mâncarea corectă și controalele dentare regulate reprezintă pași esențiali în prevenirea problemelor dentare. Autoeducarea despre problemele dentare cele mai des întâlnite și a cauzele lor poate, de asemenea, să fie un pas important în prevenirea acestora. Iată o listă a problemelor dentare cele mai des întâlnite.

Respirație urât mirositoare

Respirația urât mirositoare, numită și halitoza, poate fi de-a dreptul jenantă. Potrivit studiilor dentare, pentru aproximativ 85% dintre persoanele cu respirație urâtă persistentă cauza o constituie o afecțiune.

Boala gingiei, cariile, cancerul oral, gura uscată și bacteriile pe limbă sunt unele dintre problemele dentare care pot provoca halitoza. Utilizarea apei de gură pentru a acoperi respirația urâtă atunci când este vorba de o problemă dentară nu va face decât să mascheze mirosul și nu îl va vindeca. Dacă aveți halitoză cronică, vizitați medicul dentist pentru a exclude oricare dintre aceste probleme.

Cariile

Cariile constituie a doua cea mai răspândită boala din lume, depășită doar de răceală. Carierea dinților survine atunci când placa, substanța lipicioasă care se formează pe suprafața dinților, se combină cu zaharurile și / sau amidonul din alimentele pe care le consumați. Această combinație produce acizi care atacă smalțul dinților.

Puteți să faceți carii la orice vârstă – acestea nu sunt doar pentru copii. Pe măsură ce îmbătrâniți, puteți face carii datorită faptului că smalțul dintelui se erodează. Gura uscată din cauza vârstei sau a medicamentelor poate duce, de asemenea, la carii.

Cea mai bună modalitate de a preveni carierea dinților este prin spălarea de două ori pe zi, folosirea zilnică a aței dentare și efectuarea controalelor dentare obișnuite.

Consumul de alimente sănătoase și evitarea gustărilor și a băuturilor bogate în zahăr sunt și ele modalități de prevenire a cariilor. Medicul dentist vă poate recomanda tratamente suplimentare care vă pot ajuta să reduceți riscul apariției acestora.

Boala gingivală (parodontală)

Boala gingivală, cunoscută și sub numele de boala parodontală, este o infecție a gingiilor din jurul dinților. Este, de asemenea, una dintre principalele cauze ale pierderii dinților în rândul adulților. Unele studii au arătat că poate exista o legătură între bolile cardiace și boala parodontală.

Toata lumea este expusă riscului de afecțiuni gingivale, dar acestea apar de obicei după vârsta de 30 de ani. Fumatul este unul dintre cei mai importanți factori de risc. Diabetul și uscăciunea gurii cresc acest riscul. Simptomele includ respirația urât mirositoare, gingii roșii, inflamate, sensibile și care sângereazâ, dinți sensibili și dureri la mestecare.

Cele două etape majore ale bolii gingivale sunt gingivita și parodontita. Examinările periodice dentare împreună cu periajul cel puțin de două ori pe zi și folosirea zilnică a aței dentare joacă un rol important în prevenirea bolii gingivale. Dacă aveți vreun semn al acestei boli, consultați-vă cu medicul dentist astfel încât să puteți obține tratamentul necesar pentru a preveni complicații ulterioare, cum ar fi pierderea dinților.