Cabinet stomatologic / dentist Alba Iulia

Cautati un medic stomatolog in Alba Iulia? Consultati lista de mai jos, am adunat informatii de pe Internet care sa va usureze cautarea, precum:

 • numele dentistului sau cabinetului
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook (unde puteti vedea si recenziile fostilor pacienti)

Cabinete stomatologice si dentisti din Alba Iulia
DENTA BRAN

Adresa: Bd. Ferdinand, nr. 39 B, Alba Iulia
Website: http://www.denta-bran.ro/
Telefon: 0258 812 918
Email:
Pagina de Facebook: https://ro-ro.facebook.com/pages/Cabinet-Stomatologic-Denta-Bran/317974165054931


Crystal Smile

Adresa: Str. Energiei nr. 16 bl E2, Alba Iulia
Website: http://www.crystalsmile.ro/
Telefon: 0757 432 582
Email: drhleihil@gmail.com
Pagina de Facebook:


Remarc Dent

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 4, Alba Iulia
Website: http://www.remarcdent.ro/
Telefon: 0258 811 571
Email: office@remarcdent.ro
Pagina de Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Remarc-Dent-161200050687618/

DentalMax

Adresa: Str. Closca Nr. 4, Bloc 5, sc. D, Alba Iulia
Website: http://dentalmax.ro/
Telefon: 0358 401 481
Email: office@dentalmax.ro
Pagina de Facebook:


Tanis Dent

Adresa: Strada Arnsberg, nr. 36, bl. 38, Alba Iulia
Website: http://tanisdent.ro/
Telefon: 0732 021 800
Email: contact@tanisdent.ro
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/tanis.dent


Infecția Gingivală și Cum să o Preveniți

Infecția gingivală este o boală gravă care afectează țesutul gingiilor. Se estimează că până la 47% dintre adulții cu vârsta peste 30 de ani sunt afectați de aceasta boala. Aceasta este o problemă de sănătate care poate fi prevenită în întregime printr-o igienă orală adecvată și îngrijire dentară.

Ce este infecția gingivală?

Infecția gingivală este inflamarea țesutului gingiilor care ține dinții în loc și protejează osul maxilarului. Aceasta poate duce la pierderea țesutului și a osului care susțin un zâmbet sănătos, punându-vă dinții în pericol. Există mai multe semne de avertizare că este posibil să suferiți de afecțiuni ale gingiilor. Aceste semne includ:

 • Gingii care sângerează ușor, la periat sau la folosirea aței dentare;
 • Gingii roșii, inflamate sau sensibile;
 • Respirație neplăcută sau un gust neplăcut permanent în gură;
 • Dinți slăbiți;
 • O schimbare în modul în care se potrivesc dinții;
 • Durere surdă sau ascuțită atunci când mestecați;
 • Dinții care sunt prea sensibili la temperaturi calde și reci.

În fiecare zi pe suprafața dinților se formează placa, un film lipicios, incolor. Dacă această placă nu este îndepărtată prin periere și folosirea aței dentare, se poate transforma în tartru. Tartrul nu poate fi îndepărtat prin periaj și ață dentară, ci trebuie îndepărtat de un specialist în timpul unei curățiri minuțioase.

Cum pot preveni afecțiunea gingivală?

Afecțiunile gingivale pot fi prevenite printr-o igienă orală adecvată, cum ar fi periajul și folosirea aței dentare. Utilizarea unei paste de dinți antibacteriene sau a unei clătiri orale va ajuta de asemenea la îndepărtarea plăcii. Îndepărtarea plăcii este cheia pentru sănătatea gingiilor și sănătatea orală pe ansamblu.

Afecțiunile gingivale au trei etape:

Gingivita

Aceasta este etapa inițială a bolilor gingivale. Gingivita este în mare parte caracterizată de inflamația gingiilor, cauzată de acumularea plăcii. Gingiile pot fi roșii și umflate, sau este posibil să observați unele sângerare la periaj și / sau la folosirea aței dentare. Infecția gingivală poate fi inversată dacă este tratată în această etapă.

Parodontită

Odata ce un pacient ajunge la periodontită, deteriorarea structurilor osoase și gingivale pot fi ireversibilă și trebuie tratată. Sub linia gingiilor se formează pungi care duc la separarea dintelui de țesutul conjunctiv care îl ține în poziție. Îngrijirea dentară adecvată de la un profesionist și o igienă orală temeinică poate împiedica parodontita să avanseze într-o etapă mai critică.

Parodontita avansată

Deoarece infecția gingiilor progresează, fibrele dinților, gingiilor și țesutului conjunctiv care vă țin dinții în loc sunt distruse de infecție. Este posibil să observați pierderea dinților sau o schimbare la mușcătură, sau afectarea capacității de a mesteca. Este posibil să fie nevoie de extracții dentare dacă dinții nu pot fi salvați în acest stadiu.

Dacă bănuiți că ați putea avea o infecție gingivală, ar trebui să vă programați pentru o consultație la un dentist cât mai curând posibil. În primele etape, cu ingrijire corespunzătoare și tratament, problema poate fi complet reversibilă.